Welkom bij het EAxpertise platform

Sparx Enterprise Architect

Sparx Enterprise Architect wordt steeds vaker ter ondersteuning van architectuur en ICT ontwikkelprocessen ingezet. Dat is niet zonder reden. Sparx Enterprise Architect is breed inzetbaar, eenvoudig aanpas- en uitbreidbaar en bovendien eenvoudig te leren.

Helaas blijkt in de praktijk dat de mogelijkheden die Sparx Enterprise Architect biedt nogal overweldigend zijn. Kiezen welke functionaliteit nu en welke functionaliteit eventueel later zal worden ingezet is geen eenvoudige opgave. Reden voor eaxpertise om een expertise platform te introduceren. eaxpertise helpt architecten op weg!

 

Het eaxpertise platform

Dit platform is een uniek samenwerkingsverband tussen twee maten van The Future Group. Beiden zijn experts op het gebied van toepassen en ondersteunen van Sparx. Op dit platform vindt u blogs, video's, scripts etc.

Deze zijn eenvoudig te vinden:

Wat zijn onze diensten?

Naast de bovengenoemde middelen bieden wij een aantal hulpmiddelen en trainingen zoals onder andere:

Workshop Enterprise architect voor architecten


Bekijk cursus informatie hier

Masterclass modelleren met Sparx Enterprise Architect


Bekijk cursus informatie hier

Web Publicatie Platform voor EA


Bekijk de website van het WPP hier

 

Wat is onze aanpak?

Ondanks dat wij gewaardeerde trainingen aan bieden onderkennen wij dat geen enkele organisatie gelijk is. Het niveau waarop architectuur wordt bedreven of in welke mate Sparx Enterprise Architect wordt ingezet verschilt van organisatie tot organisatie. Om deze reden bieden wij de mogelijkheid om via een intake te bepalen wat voor uw organisatie een optimale leerroute is. Gaat het sec om het efficiënter gebruiken van Sparx? Of gaan de vragen meer over: Hoe kunnen we onze in Sparx opgeslagen informatie beter publiceren? Hoe kan er optimaler gebruik gemaakt worden van de Cloud oplossing? Hoe deel ik mijn informatie met anderen?

Uw vragen en het kennisniveau van de groep wordt tijdens deze intake geïnventariseerd. Op basis van de resultaten wordt een trainings- en coachingspad bepaald.

Onderdelen in dit traject kunnen zijn:

 • Introductie van Sparx EA als architectuur repository werkwijze
 • Een analyse hoe Sparx EA succesvol ingezet kan worden
 • Coaching van architectuurteams en/of modelmanagers (custodians)
 • Opstellen van architectuurmodellen, repository templates en in EA geimplementeerde referentie architecturen
 • Ontwikkelen van Add-ons en scripts voor Sparx EA

 

Maak kennis via onze mailinglijst

Met deze producten willen we u kennis laten maken met het boeiende vakgebied van architectuur repositories en Sparx Enterprise Architect. Daarmee hopen we u te interesseren voor ons vakgebied. Wilt u geinformeerd worden over de de content van dit platform en bijvoorbeeld een update ontvangen als er nieuwe producten, whitepapers of artikelen verschijnen schrijf u dan in voor onze e-nieuwsbrief

 

Wilt u vrijblijvend meer informatie neemt u dan gerust contact met ons op!

Over ons

 • Han van Roosmalen is onafhankelijk enterprise en solution architect bij Han van Roosmalen softwarediensten. Han heeft een historie in de embedded software industrie. De laatste 15 jaar is hij ook actief binnen ander soort bedrijven en organisaties. Naast het designen van solutions is hij ook vaak betrokken met het verbeteren van bestaande enterprise, solution architecturen en indien nodig organisaties. Han coacht enterprise architecten van grote organisaties en instellingen met het beter invullen van de architectuurfunctie en begeleidt en coacht architecten en product owners in het gebruik van Sparx Enterprise Architect, het efficient inrichten van repositories en het toepassen van meta-modellen en referentie architecturen.
  Website: Han van Roosmalen Softwarediensten
 • Bert Dingemans van Interactory is onafhankelijk informatiearchitect. Bert heeft een software engineering achtergrond en is gespecialiseerd in data architectuur en big data, SOA en systeem integratie, data- en objectmodellering. Bert heeft een passie voor architectuur repositories in het algemeen en Sparx Enterprise Architect in het bijzonder. Hij werkt aan een aantal toepassingeing voor EA zoals een AddOn voor datamodellering en het web publicatie platform voor Sparx EA.
  Website: InterActory